ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

2017-12-20

Η απάντηση είναι ναι. Καταρχάς, η εμφανής διαφορά τους είναι η τριχοφυία που αναπτύσει το αντρικό δέρμα. Υπάρχουν όμως, όχι και τόσο εμφανή χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιεί από τις γυναίκες.

  1. Λόγω της τεστοτερόνης που παράγει ο οργανισμός τους και της πυκνότητας του κολλαγόνου στο δέρμα τους, οι άντρες έχουν πιο σκληρό δέρμα και 25% πιο παχύ από τις γυναίκες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι επιστήμονες, για να αιτιολογήσουν το γιατί φαίνονται οι γυναίκες μεγαλύτερες από τους άντρες, ενώ έχουν την ίδια ηλικία.
  2. Λόγω των ορμονών τους, έχουν πιο έντονες λιπαρές εκκρίσεις, για αυτό και υποφέρουν από σοβαρής μορφής ακμή, καθώς και μακράς διάρκειας.
  3. Παράγει το δέρμα τους περισσότερο ιδρώτα, για αυτό έχουν πιο ενυδατωμένο δέρμα σε σύγκριση με το γυναικείο.
  4. Μετά την ηλικία των 25, αρχίζει να μειώνεται το κολλαγόνο στο δέρμα σε ποσοστό 1% κάθε χρόνο και εμφάνιζονται οι ρυτίδες και η χαλάρωση, αλλά το γυναικείο δέρμα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση, έχει μια πιο εμφανής μείωση του κολλαγόνου σε ποσοστό 2%.

Όσο όμως και να έχουν κάποια υπεροχή οι άντρες, το δέρμα τους δεν παραμένει άθικτο από εσωτερικά θέματα που μπορεί να τους προβληματίζουν, όπως το άγχος. Επιπρόσθετοι παράγοντες όπως η ρύπανση, οι ανεπιθύμητοι οργανισμοί και η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, φθείρουν το δέρμα όσο ενυδατωμένο και αν είναι. Καθώς και η έλλειψη φροντίδας του, είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο να χαθεί η ανθεκτικότητα του δέρματος.

Χρειάζεται λοιπόν και οι άντρες να δίνουν βάση πιο πολύ στην επιδερμίδα τους.

  • Να κάνουν βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπό τους ,στο τέλος της ημέρας,για να φύγουν οι ρύποι του περιβάλλοντος.
  • Οι άντρες δεν είναι σχολαστικοί στην εφαρμογή αντηλιακού προιόντος καθημερινά ,όπως οι γυναίκες και αυτή είναι μια σοβαρή συνέπεια στο να χαθεί η νεανική όψη στην επιδερμίδα. Για αυτό καθημερινή χρήση του αντηλιακού, όλες τις εποχές του χρόνου.
  • Καθημερινή εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, μετά το αντηλιακό, για την πρόληψη της γήρανσης. Εξετάστε τί ταλαιπωρεί το δέρμα σας ή συντηρείστε την ενυδατωμένη σας επιδερμίδα σας ,επιλέγοντας τα κατάλληλα προιόντα για το δέρμα σας, ώστε να παραμένει άθικτο από όλους τους παραπάνω παράγοντες.

Ναι, στο θέμα της προσωπικής φροντίδας του δέρματος δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες.Τα νέα της εβδομάδας
 

Είναι φυσικό η κούραση πολλές φορές να μας έχει καταβάλλει και να αμφιβάλλουμε κατά πόσο επικίνδυνο είναι να κοιμηθούμε εκείνη τη νύχτα με το μακιγιάζ μας. Κι όμως, ακόμη και μία φορά, βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα μας! Όταν μάθετε πόσο αρνητικά επηρεάζει την υγεία του δέρματός σας, σίγουρα την επόμενη φορά θα είστε πιο προσεκτικές με τη φροντίδα...

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι φυσικό να αλλάζει η όψη της επιδερμίδα μας και να εμφανίσει ξηρότητα, ρυτίδες, μεγάλους πόρους, χαλάρωση και να γίνει πιο λεπτό το δέρμα χωρίς ελαστικότητα. Η κύρια αιτία αυτής της εμφανής αλλαγής είναι ότι το δέρμα δεν παράγει καινούρια κύτταρα με τον ίδιο ρυθμό.

Για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα γνωρίζουν πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η επιλογή των κατάλληλων προιόντων για το δέρμα τους, αφού πολλές φορές μπορούν να αποδειχτούν τα προιόντα που έχουν αγοράσει εντελώς ακατάλληλα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην επιδερμίδα τους.