ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ             ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

2017-02-25

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τοξικά χημικά, όταν αναπνέουμε,  όταν τρώμε, όταν πίνουμε, όταν καθαρίζουμε το σπίτι μας και όταν χρησιμοποιούμε προιόντα περιποίησης, με αποτέλεσμα αυτά να εισχωρούν μέσα στον οργανισμό μας και να δημιουργούν άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μας. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τα τοξικά χημικά που βάζουμε στην επιδερμίδα μας;

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. Να χρησιμοποιούμε προιόντα που η λίστα της ετικέτας να είναι πιο απλή και με λιγότερη συνθετικά.

 2. Κάποια προιόντα μας δίνουν την ευκαιρία να τα φτιάξουμε μόνες μας όπως τα λάδια του σώματος και της απολέπισης.
 3. Να ερευνάμε προιόντα που είναι ασφαλή και αγνά για την επιδερμίδα μας και το περιβάλλον. Ευτυχώς υπάρχουν πληθώρα προιόντα στην αγορά που μπορούμε να επιλέξουμε. Μη βασιστούμε μόνο ότι ειναι βιολογικό ή αγνό ή φυσικό, να κοιτάξουμε και πίσω την ετικέτα αν όντως είναι η καλύτερη επιλογή.

ΜΩΡΑ

Είναι και αυτά εκτεθειμένα σε χημικά και δεν θα έπρεπε, γιατί είναι δέκα φορές πιο ευάλωτα απ'ότι οι ενήλικες. Τα χημικά αυτά βρίσκονται στα σαμπουάν, σαπούνια, μαλακτικό μαλλιών, αφρόλουτρα, μωρομάντηλα, λάδια σώματος και αντηλιακά.

 1. Είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί με την προστασία του παιδιού από τον ήλιο, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τί συστατικά περιέχει το αντηλιακό, όπως octinoxate, oxybenzone, homosalate.
 2. Αποφύγετε πετρελαιούχα λάδια και baby oil για τη φροντίδα του δέρματος του παιδιού σας, επλέξτε φυτικά λάδια που είναι τα πιο αγνά για το δερματάκι του.
 3. Μειώστε τα παιδικά προιόντα που έχουν τεχνητά αρώματα. Μπορείτε να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ για 100% αγνά καλλυντικά και όλα χειροποίητα! Tα χρησιμοποιώ στο παιδί μου και μπορώ να σας εγγυηθώ πόσο αποτελεσματικά και αγνά είναι! Προφυλάξτε το μωρό σας από αυτά τα τοξικά χημικά! Για να έχει μια ζωή γεμάτη με υγεία και ομορφιά!

  ΑΝΤΡΕΣ

  Και οι άντρες χρησιμοποιούν πολλά είδη προιόντων όπως: σαμπουάν, μαλακτικό και βαφές μαλλιών, aftershave, κρέμα λεύκανσης, αποσμητικό και αντηλιακό. Είναι λοιπόν εκτεθειμένοι σε χημικά όπως triclosan, coal toar, lead acetate, phenylediamine, toluene, fragnance.
 1. Αποφύγετε τα χημικά συστατικά στην ετικέτα του αντηλιακού σας.
 2. Αποφύγετε τα τεχνητά αρώματα.
 3. Να είστε πολύ επιλεκτικοί στην αγορά μιας βαφής μαλλιών.
 4. Βρείτε εναλλακτικά προιόντα που είναι πιο ασφαλή για την υγεία σας και θα αναδείξουν καλύτερα τη φυσικά σας ομορφιά.

ΕΓΚΥΕΣΣτη διάρκεια της εκυμοσύνης, πολλές αποφασίζουν να αλλάξουν τρόπο ζωής για την υγεία του μωρού τους. Αρχίζουν την υγεινή διατροφή, δίαιτα, γυμναστική και σταματάνε το κάπνισμα, αλκοόλ και την πολλή καφείνη. Είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχετε πάρει στη ζωή σας! Εγώ σας συμβουλεύω επίσης, να επιλέγετε φυτικά καλλυντικά που είναι πιο συμβατά στην επιδερμίδα σας, γιατί όσο πιο εκτεθειμένοι είστε στα χημικά τόσο επηρεάζεται και το μωρό σας και στην εγκυμοσύνη αλλά και στη μετέπειτα ζωή του. Είναι μια ευαίσθητη περίοδος που θέλει προσοχή! Και αν κάνετε αυτό τον τρόπο ζωής συνήθεια, δεν αποκλείεται και το παιδί σας να ακολουθήσει τα βήματά σας για μια πιο καθαρή  ζωή!

 1. Επιλέξτε προιόντα που έχουνπιο απλή ετικέτα , με λιγότερα συνθετικά συστατικά.
 2. Αποφύγετε όσο μπορείτε το βάφιμο των μαλλιών σας ιδίως από τη ρίζα και το βάψιμο των νυχιών, ιδίως τη χρήση ακρυλικού για επιμήκυνση των νυχιών σας.
 3. Αποφύγετε τα είδη μακιγιάζ σας που περιέχουν βαρέα μέταλλα.
 4. Επιλέξτε φυτικά καλλυντικά για μεγαλύτερη ασφάλεια.

                                                       ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ                                                     

Είναι εκτεθειμένοι όλη μέρα για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, κυρίως αυτοί που δουλεύουν σε σαλόνια ομορφιάς. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύουν την υγεία τους για καμία δουλειά.

 1. Να επιλέγουν πιο φυσικά προιόντα την ώρα της εργασίας τους αλλά και για αυτά που πουλάνε στο ράφι για τους πελάτες τους.
 2. Να χρησιμοποιούν βαφές χωρίς PPD.
 3. Να φοράνε τα κατάλληλα γάντια.
 4. Να χρησιμοποιούν την κατάλληλη μάσκα.
 5. Να έχει ο χώρος καλό εξαερισμό.