ΠΟΣΟ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ;

2018-03-24

Σίγουρα η πλειοψηφία των γυναικών έχει εφαρμόσει ψεύτικες βλεφαρίδες τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους και έχει εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμα. Αναπόφευκτα, η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων δημιουργεί ορατά πιο πυκνό βλέμμα, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο. Πλέον, έχει κάνει την εμφάνισή της, η μόνιμη εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων (eyelashes extensions), όπου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βρήκε απήχηση και εξελίχθηκε σε μόδα, με τους πιο φανατικά ακόλουθούς της να είναι οι διάσημες και οι πολυάσχολες γυναίκες. Συνεπώς, με τα eyelashes extensions  θα έχετε ένα εντυπωσιακό βλέμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε καθημερινή βάση,  χωρίς να ανησυχείτε μήπως μουτζουρωθείτε, όπως συμβαίνει με τη χρήση της μάσκαρας.

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω με λίγα λόγια πώς εφαρμόζονται οι μόνιμες βλεφαρίδες. Ο απαιτούμενος χρόνος τοποθέτησης των βλεφαρίδων είναι τουλάχιστον δύο ώρες, καθώς χρειάζεται χρόνος στο να τοποθετηθεί σωστά μία- μία τρίχα, με ειδική κόλλα στο βλέφαρο και να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, για αυτό απαιτείται η εφαρμογή τους αποκλειστικά από επαγγελματία αισθητικό. Η συντήρηση γίνεται κάθε 4 εβδομάδες για να γεμίζονται τυχόν κενά. Η αισθητικός είναι το ειδικό άτομο που θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή ενός φυσικού αποτελέσματος και για τυχόν επιπλέον ερωτήματα εφαρμογής τους.

ΛΟΓΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ

Ο λόγος παρουσίας των φυσικών μας βλεφαρίδων είναι η προστασία των ματιών από τη σκόνη, τα ξένα υλικά και τον ιδρώτα. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες όμως, επιφέρουν το αντίθετο, καθώς παγιδεύονται σε αυτές βακτήρια που οδηγούν σε σοβαρές μολύνσεις των ματιών.  Επίσης, μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργική αντίδραση λόγω του υλικού τους, για παράδειγμα από τρίχες ζώων. Κυρίως όμως, αυτή που σχετίζεται με αλλεργίες ( διόγκωση των βλεφάρων) και ερεθισμούς είναι η κόλλα, λόγω του ότι περιέχει τοξικά υλικά όπως φορμαλδεϋδη. Προσοχή χρειάζονται και τα καθαριστικά που αφαιρούν την κόλλα, καθώς και αυτά έχουν αποδειχτεί υπαίτια ερεθισμών. Ένα σημείο που διαφεύγει στις περισσότερες γυναίκες , είναι ότι το βάρος μετά τη τοποθέτησή τους, συντελεί στη σταδιακή αποδυνάμωση του θύλακα της τρίχας, επηρεάζοντας μόνιμα την ανάπτυξη των φυσικών βλεφαρίδων, καθώς τις κάνει γενικά  πιο εύθραυστες και επιρρεπείς στη φθορά.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ

Όταν γενικά βάζετε ψεύτικες βλεφαρίδες, ποτέ δεν εφαρμόζετε την κόλλα απευθείας στο βλέφαρο, αλλά στις ψεύτικες βλεφαρίδες και μετά τις κολλάτε πάνω στη γραμμή του βλεφάρου.                                                                               

Να χρησιμοποιείτε ήπιο καθαριστικό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για φυτικό και ασφαλές καθαριστικό.

Καλό είναι να τις αφαιρείτε το βράδυ, για να μη δυσανασχετούν οι δικές σας από τη τριβή, το βάρος και η επιδερμίδα σας αναπτύξει τυχόν ερεθισμό.

Αν θέλετε να τις ξαναχρησιμοποιήσετε, καθαρίστε τες καλά και μη δίνετε τις χρησιμοποιημένες βλεφαρίδες στις φίλες σας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, την προέκταση των φυσικών μας βλεφαρίδων με ψεύτικες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρειάζεται πρώτα να γίνει το τεστ ευαισθητοποίησης για να βεβαιωθείτε, αν είναι ασφαλές το προϊόν για την επιδερμίδα σας. Γίνεται λοιπόν, εφαρμογή σε ένα μικρό σημείο στο βλέφαρο και περιμένετε 24 ώρες, μήπως εμφανιστούν ερυθρότητα, εξάνθημα ή πρήξιμο, αν δεν υπάρχει πρόβλημα ανησυχίας, μπορείτε άφοβα να το τολμήσετε!

Απευθυνθείτε σε ειδικό αισθητικό με εμπειρία, για σωστή τοποθέτηση και για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Να θυμάστε ότι όταν λάμπουμε δεν ευθύνεται το μακιγιάζ μας, αλλά κυρίως το χαμόγελό μας!
Τα νέα της εβδομάδας
 

Είναι φυσικό η κούραση πολλές φορές να μας έχει καταβάλλει και να αμφιβάλλουμε κατά πόσο επικίνδυνο είναι να κοιμηθούμε εκείνη τη νύχτα με το μακιγιάζ μας. Κι όμως, ακόμη και μία φορά, βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα μας! Όταν μάθετε πόσο αρνητικά επηρεάζει την υγεία του δέρματός σας, σίγουρα την επόμενη φορά θα είστε πιο προσεκτικές με τη φροντίδα...

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι φυσικό να αλλάζει η όψη της επιδερμίδα μας και να εμφανίσει ξηρότητα, ρυτίδες, μεγάλους πόρους, χαλάρωση και να γίνει πιο λεπτό το δέρμα χωρίς ελαστικότητα. Η κύρια αιτία αυτής της εμφανής αλλαγής είναι ότι το δέρμα δεν παράγει καινούρια κύτταρα με τον ίδιο ρυθμό.

Για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα γνωρίζουν πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η επιλογή των κατάλληλων προιόντων για το δέρμα τους, αφού πολλές φορές μπορούν να αποδειχτούν τα προιόντα που έχουν αγοράσει εντελώς ακατάλληλα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην επιδερμίδα τους.