ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

2017-03-23

Σας αρέσουν τα ψώνια; Σας αρέσει να είστε πάντα κομψοί, με στυλ, αλλά δεν έχετε λεφτά, να αγοράσετε ό,τι θέλετε; Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν έξυπνες συμβουλές για έξυπνους αγοραστές, όπως εσείς.

 1. Αν δε ξέρετε τί χρώματα σας πηγαίνουν, αγοράστε ρούχα στα βασικά χρώματα που ταιριάζουν με τα περισσότερα ντυσίματα και με πολλά χρώματα, όπως λευκό, καφέ, μαύρο, μπεζ. Προτιμήστε μετά ρούχα που έχουν περίπου την απόχρωση των μαλλιών σας, γιατί αυτά θα σας πηγαίνουν πολύ.
 2. Φτιάξτε τη ντουλάπα σας ανάλογα το σχήμα του σώματός σας. Δείτε  το άρθρο μου για να μάθετε τί σχήμα έχετε και τί πρέπει να φοράτε. Για τους άντρες εδώ και για τις γυναίκες εδώ.
 3. Να έχετε προετοιμαστεί πριν κάνετε αγορές. Ξεκαθαρίστε τη ντουλάπα σας, τί σας λείπει και πετάξτε φθαρμένα ρούχα. Ψωνίστα αυτά που πραγματικά χρειάζεστε.
 4. Μη ξοδεύετε πολλά για τη μόδα, αλλά για το στυλ. Επειδή τα ρούχα που θα πάρετε τον επόμενο χρόνο θα είναι εκτός μόδας.
 5. Πηγαίντε να αγοράσετε όταν είναι οι εκπτώσεις ( Ιανουάριος- Φεβρουάριος και Ιούλιος - Αύγουστος). brandsGalaxy-όλες οι εκπτώσεις
 6. Ψάξτε από πριν για την αγορά του ρούχου που θέλετε να φορέσετε σε μια ειδική περίσταση, μην περιμένετε τελευταία στιγμή, γιατί δε θα βρείτε αυτό που θέλετε και θα αναγκαστείτε να το πάρετε και πιο ακριβά.
 7. Ψωνίζουμε κάτι ακριβό, όταν θα το φοράμε συνέχεια και θέλουμε να διατηρηθεί γαι πολύ καιρό, χωρίς να φθαρεί. Επίσης, κάποια κομμάτια αξίζουν, όπως τα παλτό, επειδή θα αγοράσουμε μια φορά κάτι καλό και θα το έχουμε χρόνια στη ντουλάπα μας.
 8. Μην αγοράζετε ρούχα που καθαρίζονται μόνο στο καθαριστήριο, θα ξοδεύετε πολλά λεφτά κάθε φορά για το καθάρισμα.
 9. Σκεφτείτε πριν κάνετε αγορά. Θα το φοράτε τακτικά ή θα μείνει στη ντουλάπα; Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα ρούχα;
 10. Μη ξεπερνάτε τον προυπολογισμό σας για πράγματα που είναι μόνο φιγούρα, όπως αξεσουάρ και τσάντες.
 11. Δε χρειάζεται να πάρετε ένα ρούχο από σχεδιαστή και να το χρυσοπληρώσετε. Υπάρχουν καταστήματα με απομιμήσεις ρούχων σε καλή τιμή. Επίσης, υπάρχουν τα καταστήματα με επώνυμα μεταχειρισμένα ρούχα και καταστήματα που έχουν επώνυμα ρούχα και όταν θέλουν να τα διώξουν, τα πουλάνε σε πολύ χαμηλή τιμή -GOLDENBRANDS
 12. Αγοράστε μέσω Ebay, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τί αγοράζετε, το μέγεθος..Μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα,αλλά στο τέλος να χάσετε χρήματα. Επειδή πολλές φορές έρχονται πράγματα σε διαφορετικό μέγεθος, σε άλλο χρώμα και διαφορετικά από τη φωτογραφία.
 13. Πάρτε κάποιον μαζί σας, για να έχετε μια δεύτερη γνώμη για την επιλογή σας.
 14. Μην περιφέρεστε άσκοπα σε εμπορικό κέντρο, έτσι για βόλτα, επειδή θα καταλήξετε με άσκοπα έξοδα.
 15. Υπάρχει όντως το shopping therapy, αλλά είναι προσωρινό και στο τέλος θα καταλήξει το ρούχο που αγοράσατε στη ντουλάπα. Για αυτό μη ψωνίζετε, όταν είστε κουρασμένος, έχετε νεύρα ή έχετε πληγωθεί συναισθηματικά, προτιμήστε να κάνετε κάτι καλύτερο για να αισθανθείτε όμορφα.
 16. Ζητήστε στο ταμείο, πριν αγοράσετε κάτι, αν γίνετε έκπτωση. Κάποιες φορές κερδίζετε χρήματα.
 17. Για να οργανωθείτε στη ντουλάπα σας, βάλτε από τα αριστερά τα σκούρα χρώματα και συνεχίστε με τα πιο φωτεινά. Το μάτι θα ακολουθήσει το χρώμα και θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τί θέλετε.
 18. Ψωνίστε στα ταξίδια σας. Σίγουρα θα εκτιμηθεί από εσάς, γιατί φέρνει ωραίες αναμνήσεις και θα το φοράτε τακτικά.
 19. Προσέξτε πριν αγοράσετε κάτι αν είναι φθαρμένο, γιατί μετά δεν επιστρέφονται.
 20. Ψωνίστε εκτός εποχής, που θα τα βρείτε πολύ φτηνά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να τα φορέσετε τον επόμενο χρόνο, είναι τάσεις που δεν αλλάζει η μόδα τους, όπως κασκόλ, μαγιώ...