ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ;

2017-03-06

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι μια μάσκα μαλλιών, χρειάζεται να γνωρίσουμε τη δομή της τρίχας. Η επιδερμίδα μας αποτελείται από κατηγορίες κυττάρων, όπως τα κερατινοκύτταρα που καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος της επιδερμίδας.  Μερικοί έχουν παχύτερα στρώματα δέρματος, ενώ άλλοι λεπτότερα και είναι πιο επιρρεπή σε θραύση. Στο κυρίως δέρμα, κάτω από την επιδερμίδα, υπάρχουν τα τριχοθυλάκια που αποτελούνται από νεύρα, αιμοφόρα αγγεία, σμηγματογόνους αδένες και μυς. Μπορεί να έχει κάθε τριχοθυλάκιο από 1-4 τρίχες. Η τρίχα φύεται από το τριχοθυλάκιο και το κύριο συστατικό της είναι η πρωτείνη κερατίνη, από αυτή την πρωτείνη εξαρτάται αν η τρίχα θα είναι δυνατή και ελαστική. Η τρίχα των μαλλιών μας απαρτίζεται από δύο τμήματα. Το πρώτο είναι η ρίζα που κάτω από την επιδερμίδα και το δεύτερο είναι το στέλεχος. Το στέλεχος και αυτό με τη σειρά του χωρίζεται σε 3 μέρη: επιδερμίδα, φλοιό, μυελό. Η επιδερμίδα της τρίχας είναι η εξωτερική της εμφάνιση. Ο φλοιός περιέχει κερατίνη και καθορίζει το χρώμα και το κυματισμό της τρίχας. Ο μυελός που είναι η καρδιά της τρίχας βρίσκεται σε χονδροειδή τρίχα όπως γκρίζα, πυκνά μαλλιά ή γενειάδα. Όταν τα μαλλιά περνάνε από σκληρές δοκιμασίες όπως βαφές, περμανάντ, ίσιωμα δημιουργούνται βλάβες στη δομή της τρίχας. Συμβάλλουν επίσης στη φθορά της, τα σαμπουάν, τα μαλακτικά που είναι με χημικά φορτωμένα συστατικά, η περιβαλλοντική έκθεση και η ανθυγιεινή διατροφή. Όλα αυτά ευθύνονται για το σπάσιμο, φριζάρισμα, μπλέξιμο μαλλιών γεμάτα ψαλίδα.

Η μάσκα μαλλιών δίνει την υγρασία που χρειάζεται η τρίχα και τη θρέφει ολοκληρωτικά, επαναφέροντας και πάλι τη χαμένη της λάμψη ακόμα και στα πιο ξηρά, αφυδατωμένα και κατεστραμμένα μαλλιά.  Ανάγκη για μάσκα μαλλιών έχουν όσοι κάθονται πολλές ώρες στον ήλιο, θάλασσα, πισίνα, ή βάφουν τα μαλλιά τους. Επίσης, όσοι κάνουν συνεχώς styling στα μαλλιά τους όπως πιστολάκι, περμανάντ, ίσιωμα, ψαλίδι. Χρειαζόμαστε τη μάσκα μαλλιών και το χειμώνα, επειδή τα μαλλιά μας είναι εκτεθειμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες και στη συνεχώς υπερθέρμανση από το πιστολάκι. Και για όσες έχουν πολύ ψαλίδα, δε χρειάζεται να κόψουν τα μαλλιά τους, το οποίο δεν επιφέρει αποτέλεσμα, αλλά να χρησιμοποιούν μάσκα μαλλιών για να κρατάνε τα μαλλιά τους ενυδατωμένα και απαλά.

Χρειάζεται να εφαρμόζετε τη μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα για 20' και επικεντρωθείτε στις άκρες τους. Επειδή υπάρχουν σε ποικίλες μορφές στο εμπόριο, πρέπει να κάνετε έξυπνη αγορά, επιλέγοντας μάσκες μαλλιών που δεν περιέχουν συνθετικά συστατικά που θα τα επιβαρύνουν, προτιμώντας πιο αγνές. Μπορείτε να κοιτάξετε το άρθρο μου, '' ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ'', για να φτιάξετε μόνοι σας μάσκα μαλλιών με αγνά υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας ή να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μου www.thebeautyofnaturalwonders.com     για να αποκτήσετε την κατάλληλη μάσκα μαλλιών για εσάς, χωρίς συνθετικά και συντηρητικά, με αγνές πρώτες ύλες.
Τα νέα της εβδομάδας
 

Είναι φυσικό η κούραση πολλές φορές να μας έχει καταβάλλει και να αμφιβάλλουμε κατά πόσο επικίνδυνο είναι να κοιμηθούμε εκείνη τη νύχτα με το μακιγιάζ μας. Κι όμως, ακόμη και μία φορά, βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα μας! Όταν μάθετε πόσο αρνητικά επηρεάζει την υγεία του δέρματός σας, σίγουρα την επόμενη φορά θα είστε πιο προσεκτικές με τη φροντίδα...

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι φυσικό να αλλάζει η όψη της επιδερμίδα μας και να εμφανίσει ξηρότητα, ρυτίδες, μεγάλους πόρους, χαλάρωση και να γίνει πιο λεπτό το δέρμα χωρίς ελαστικότητα. Η κύρια αιτία αυτής της εμφανής αλλαγής είναι ότι το δέρμα δεν παράγει καινούρια κύτταρα με τον ίδιο ρυθμό.

Για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα γνωρίζουν πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η επιλογή των κατάλληλων προιόντων για το δέρμα τους, αφού πολλές φορές μπορούν να αποδειχτούν τα προιόντα που έχουν αγοράσει εντελώς ακατάλληλα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην επιδερμίδα τους.