ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ;

2020-01-09

Είναι φυσικό η κούραση πολλές φορές να μας έχει καταβάλλει και να αμφιβάλλουμε κατά πόσο επικίνδυνο είναι να κοιμηθούμε εκείνη τη νύχτα με το μακιγιάζ μας. Κι όμως, ακόμη και μία φορά, βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα μας! Όταν μάθετε πόσο αρνητικά επηρεάζει την υγεία του δέρματός σας, σίγουρα την επόμενη φορά θα είστε πιο προσεκτικές με τη φροντίδα του.

Ίσως γνωρίζετε ότι το μακιγιάζ σας αποτελείται από πολλές ερεθιστικές χημικές ουσίες, τις οποίες τις φοράτε όλη την ημέρα, σε καθημερινή βάση. Γνωρίζατε όμως, ότι το μακιγιάζ παγιδεύει περιβαλλοντικούς ρύπους και ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το κολλαγόνο και αυτό έχει ως συνέπεια την πρόωρη γήρανση του δέρματός σας; Αν το γνωρίζατε, μήπως δε γνωρίζετε το γεγονός ότι το μακιγιάζ φράζει τους πόρους του δέρματός σας; Γιατί είναι όμως αυτό, κάτι που πρέπει να μας απασχολεί;

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και όπως όλα τα άλλα όργανα, έτσι και αυτό, εκτελεί αδιάκοπα ζωτικές λειτουργίες για το σώμα μας όπως, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, εκκρίνει ιδρώτα, επουλώνει πληγές...καθώς και εκκρίνει ένα σμήγμα, ένα προστατευτικό λιπαντικό που ενυδατώνει την επιδερμίδα και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και ο,τιδήποτε άλλο ακατάλληλο και ερεθιστικό βρίσκεται πάνω στην επιδερμίδα μας.

Το δέρμα μας επιδιορθώνεται τη νύχτα και όταν δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ, εμποδίζετε τη φυσιολογία του δέρματος και φράζονται οι πόροι μαζί με τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους, τα συνθετικά συστατικά του μακιγιάζ και σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου, δημιουργούνται από σπυράκια μέχρι φλύκταινες (σπυριά με πύο) και μέχρι κύστεις που προκαλούν μόνιμες ουλές.

Εκτός του ότι λοιπόν, αποκτάτε ένα πρόσωπο θαμπό με μεγαλύτερους πόρους και με ακμή, που τόσα χρόνια αναμφίβολα προσπαθούσατε να τα αποφύγετε, ακόμα, το οδηγείτε να υποστεί αφυδάτωση, εμφανίζοντας με τη σειρά του ξηρότητα, ερυθρότητα και ευαισθησία. Το ξηρό δέρμα σημαίνει απώλεια ελαστικότητας, καθιστώντας έτσι τις ρυτίδες πιο εμφανείς και βαθιές. Αν λοιπόν δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ, ακόμα και αν δεν αφαιρεθεί απόλυτα, το κολλαγόνο δεν παράγεται σωστά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα σας να γερνά γρηγορότερα. Αυτό που σίγουρα δε γνωρίζατε, είναι ότι, αν κοιμηθείτε ένα βράδυ με το μακιγιάζ σας, θα χρειαστεί το δέρμα σας περίπου μια βδομάδα να αποκαταστήσει την προηγούμενη κατάστασή του και να τα φέρει όλα σε μια ισορροπία.  Αξίζει λοιπόν να παραμελήσετε αυτή την καλή συνήθεια ρουτίνας, έστω και μία φορά;

Μια αξιοπρόσεκτη σημείωση είναι ότι το μακιγιάζ μπορεί επιπλέον να αποφράξει τα μικροσκοπικά τριχοθυλάκια στα βλέφαρά σας και να δημιουργηθούν βακτηρίδια που θα προκαλέσουν τελικά φλεγμονή στα μάτια σας.

Δε γίνεται να μην αναφέρω πόσο πολύ καταπονούνται και οι βλεφαρίδες κάθε φορά που τρίβονται στο μαξιλάρι, καθώς δεν έχει αφαιρεθεί η μάσκαρα από τα βλέφαρα. Και στο τέλος, λερώνετε τα μαξιλάρια και τα σεντόνια σας.

Εφόσον εν κατακλείδι, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνουμε κακό να αφήνουμε το μακιγιάζ μας όλο το βράδυ στο πρόσωπό μας, δε ξεχνάμε λοιπόν ποτέ, να το αφαιρούμε καλά πριν πέσουμε για ύπνο, όσο και κουρασμένες να είμαστε. Επίσης, να επιλέγουμε ήπια καθαριστικά για την επιδερμίδα μας και κατάλληλες κρέμες που θα ενισχύσουν την άμυνα του δέρματός μας.

Να τηρείτε τις καλές συνήθειες στην καθημερινή σας ρουτίνα, για να έχετε για πολύ καιρό μια επιδερμίδα υγιής, σφριγηλή και με λάμψη!


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ