ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ;

2019-02-24

Για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα γνωρίζουν πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η επιλογή των κατάλληλων προιόντων για το δέρμα τους, αφού πολλές φορές μπορούν να αποδειχτούν τα προιόντα που έχουν αγοράσει εντελώς ακατάλληλα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην επιδερμίδα τους.

Τί πρέπει να γνωρίζουν λοιπόν, όσοι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, για να αποκτήσουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα χωρίς ερεθισμούς;

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

  • Τα καθαριστικά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι κατάλληλα για τη δική σας επιδερμίδα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σαπούνια ή καθαριστικά που περιέχουν χημικά συστατικά, συνθετικά συντηρητικά ή οινόπνευμα, λόγω του ότι θα αντιδράσει το δέρμα σας, εμφανίζοντας ξηρότητα, ερεθισμούς και ρυτίδες. Προσοχή χρειάζεται και στην επιλογή σωστού καθαριστικού που αφαιρεί το μακιγιάζ!
  • Είναι βασικό να εφαρμόζετε μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας, λοσιόν για να επαναφέρετε την ισορροπία του πεχά στην επιδερμίδα σας, να την ενυδατώσετε και για να εξαφανιστούν τυχόν ερεθισμοί. Μην επιλέξετε όμως τις συνηθισμένες λοσιόν ή τα λεγόμενα toner, λόγω του ότι περιέχουν οινόπνευμα και θα προκαλέσουν αφυδάτωση, ξηρότητα και ερεθισμούς στο δέρμα σας.
  • Στη σωστή φροντίδα αποτελείται και η χρήση του  peeling στο πρόσωπό σας και η χρήση των  scrubs στο σώμα σας. Επιλέξτε απαλά απολεπιστικά που δε θα ερεθίσουν το δέρμα σας και μην τα χρησιμοποιήσετε πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Αποφύγετε τις δερματικές θεραπείες για ανανέωση δέρματος με μηχανική απολέπιση, όπως  μικροδερμοαπόξεση.
  • Να εφαρμόζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μάσκα για το ευαίσθητο πρόσωπό σας, που θα χαρίσει την επιπλέον ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σας και θα απαλύνει τα συμπτώματα του ερεθισμένου δέρματος.
  • Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται καθημερινά επαρκής ενυδάτωση και αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση κρέμας συμβατή με την επιδερμίδα σας. Επιλέξτε μια κρέμα που περιέχει αντιοξειδωτικά φυτικά συστατικά, που δεν είναι τοξικά για το δέρμα σας και το περιβάλλον και θα απαλύνουν τις ρυτίδες και τυχόν ερεθισμούς,  όπως αλόη, αλλαντοίνη, πρόπολη, χαμομήλι και άλλα..
  • Το κρύο ξηραίνει το δέρμα, για αυτό μην το παραμελείτε. Εφαρμόστε όποτε το έχει ανάγκη κρέμα για ενυδάτωση, κυρίως στο πρόσωπο και στα χέρια.
  • Μην αγχώνεστε πολύ, γιατί αυτό επηρεάζει και το δέρμα σας.
  • Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή.
  • Περιορίστε το ζεστό μπάνιο και εφαρμόστε έπειτα κρέμα στο σώμα σας.
  • Ο ήλιος βλάπτει το δέρμα σας, για αυτό να εφαρμόζετε τακτικά αντηλιακό που περιέχει οξείδιο τιτανίου και ψευδαργύρου ,όπου προστατεύει από τις UVA  και UVB.

Αν θέλετε 100% φυτικά προιόντα ειδικά για τη δική σας επιδερμίδα  (λοσιόν, κρέμα προσώπου, κρέμα χεριών, απολεπιστικά, αντηλιακό, καθαριστικό προσώπου, ντεμακιγιάζ) χωρίς παρενέργειες και που θα βοηθήσουν με απόλυτη επιτυχία την όψη της επιδερμίδα σας, επικοινωνήστε μαζί μου.