ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ,           ΕΝΩ ΦΟΡΑΩ ΜΑΚΙΓΙΑΖ;

2018-02-20

Στο προηγούμενο άρθρο μου, εξετάσαμε πόσο σημαντικό είναι για την επιδερμίδα μας, να εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας σε καθημερινή βάση και τακτικά στη διάρκεια της ημέρας, καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το ερώτημα που εγείρεται όμως, είναι: ''Αφού το μακιγιάζ δεν παρέχει επαρκή κάλυψη, πώς θα καταφέρω να εφαρμόζω τακτικά το αντηλιακό, ενώ φοράω μακιγιάζ, χωρίς να μου χαλάσει;''

Ας αρχίσουμε πρώτα με το ξεκίνημα της ημέρας. Καθαρίζουμε το δέρμα μας και μετά εφαρμόζουμε το φυσικό αντηλιακό μας, απλώνοντας περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού για πλήρη προστασία,στο πρόσωπο-λαιμό-αυτιά, προσέχοντας να καλυφτούν όλα τα σημεία. Περιμένουμε λίγα λεπτά να απορροφηθεί και μετά εφαρμόζουμε το μακιγιάζ μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενυδατική κρέμα που συνδυάζει και αντηλιακή προστασία, με δείκτη προστασίας 30+, αντί για αντηλιακό, παρέχοντάς μας πλήρη κάλυψη και εξοικονόμηση χρόνου.

Για επιπλέον ενίσχυση ενάντια στις ηλιακές ακτινοβολίες, μπορούμε να επιλέξουμε μακιγιάζ με αντηλιακή προστασία SPF15.

Υπάρχουν στην αγορά αντηλιακές κρέμες με χρώμα, που έχουν το πλεονέκτημα να ανανεώνεται η όψη της επιδερμίδας μας κάθε φορά που τις εφαρμόζουμε και να παρέχουν την απαιτούμενη προστασία που χρειάζεται.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει μακιγιάζ σε υγρή μορφή, μπορείτε να επαναλάβετε το υγρό αντηλιακό σας πάνω από το μακιγιάζ και αν θέλετε να αφαιρέσετε την περίσσεια λιπαρότητα μετά τη χρήση του αντηλιακού σας, χρησιμοποιήστε ημιδιάφανη πούδρα ή bronzer.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει μακιγιάζ σε μορφή πούδρας, υπάρχουν αντηλιακά σε μορφή πούδρας που μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω από το μακιγιάζ σας. Βέβαια να είστε γενναιόδωρες στην ποσότητα, επειδή δεν υπάρχει ακριβές μέτρο για πλήρη προστασία ενάντια στον ήλιο.

Υπάρχουν και τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι για να ψεκάζετε το πρόσωπό σας, πάνω από το μακιγιάζ , καθώς περιέχουν και αντιοξειδωτικά συστατικά για πλούσια θρέψη της επιδερμίδας και επιπρόσθετη άμυνα ενάντια στις βλάβες που προξενεί ο ήλιος σε αυτήν.

Εάν ερεθίζεται η περιοχή των ματιών σας μετά τη χρήση του αντηλιακού σας, καλό είναι να το αντικαταστήσετε με ενυδατική κρέμα ματιών SPF15+.

Δε ξεχνάμε να απλώνουμε στα χείλη μας είτε βάλσαμο είτε κραγιόν με SPF15, επειδή και αυτά είναι ευαίσθητα στην έκθεσή μας στον ήλιο και δεν τους δίνουμε την κατάλληλη φροντίδα.Τώρα μπορείτε να είστε ήσυχες, ότι η επιδερμίδα σας είναι καλά προστατευμένη από τις επικίνδυνες ακτινοβολίες του ήλιου και ταυτόχρονα να είστε λαμπερές και όμορφες, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας!Τα νέα της εβδομάδας
 

Είναι φυσικό η κούραση πολλές φορές να μας έχει καταβάλλει και να αμφιβάλλουμε κατά πόσο επικίνδυνο είναι να κοιμηθούμε εκείνη τη νύχτα με το μακιγιάζ μας. Κι όμως, ακόμη και μία φορά, βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα μας! Όταν μάθετε πόσο αρνητικά επηρεάζει την υγεία του δέρματός σας, σίγουρα την επόμενη φορά θα είστε πιο προσεκτικές με τη φροντίδα...

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι φυσικό να αλλάζει η όψη της επιδερμίδα μας και να εμφανίσει ξηρότητα, ρυτίδες, μεγάλους πόρους, χαλάρωση και να γίνει πιο λεπτό το δέρμα χωρίς ελαστικότητα. Η κύρια αιτία αυτής της εμφανής αλλαγής είναι ότι το δέρμα δεν παράγει καινούρια κύτταρα με τον ίδιο ρυθμό.

Για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα γνωρίζουν πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η επιλογή των κατάλληλων προιόντων για το δέρμα τους, αφού πολλές φορές μπορούν να αποδειχτούν τα προιόντα που έχουν αγοράσει εντελώς ακατάλληλα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην επιδερμίδα τους.