ΠΟΣΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ;

Ήρθε η άνοιξη και μας έφερε τις αγαπημένες όλων μας, τις φράουλες! Η φράουλα εκτός από τη γλυκιά της γεύση, παρέχει στον οργανισμό μας και πολλά οφέλη.

  • αντιοξειδωτικά- ενισχύει ανοσοποιητικό και προλαμβάνει τη γήρανση
  • επιβραδύνει το άγχος
  • προλαμβάνει τον καρκίνο
  • βοηθάει ενάντια στις καρδιακές παθήσεις
  • καταστέλλει νευρολογικές παθήσεις και των ματιών
  • μειώνει την κακή χοληστερίνη
  • βελτιώνει την πίεση του αίματος
  • καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
  • μειώνει τη θρόμβωση των αιμοφόρων αγγείων
  • βελτιώνει τη μνήμη
  • φυλλικό οξύ-καλή πηγή στην εγκυμοσύνη
  • βιταμίνες C και A-μειώνουν κίνδυνο του καρκίνου στο δέρμα, ενυδάτωση δέρματος, αποτοξίνωση σώματος, αποβολή τοξινών, μείωση φλεγμονής εντέρου
  • βιταμίνη C- μειώνει τις φλεγμονές και τα εξανθήματα στο δέρμα, προωθεί τη σύνθεση κολλαγόνου


                                              1 φλ. φράουλες = 49 θερμίδες                                                                (περίπου 6 φράουλες μετρίου μεγέθους)

0 γρ. λίπους

7 γρ. σάκχαρα

3 γρ. ίνες

1 γρ. πρωτείνη

4 mg βιταμίνη C

2 IU βιταμίνη Α

0,6 mg μαγγάνιο

36 mcg  φυλλικό οξύ

8 mg μαγνήσιο

3 mcg βιταμίνη Κ


Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με πολύ μικρή διαφορά στα αντιοξειδωτικά, για αυτό οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όλες οι ποικιλίες προσφέρουν οφέλη στον οργανισμό μας. Προτιμήστε οργανικές και αυτές που μυρίζουν ωραία και έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα. Βάλτε τες άπλυτες στο ψυγείο, πλύντε τις όταν χρειαστεί να τις καταναλώσετε.                         Δείτε κάποιες συνταγές με φράουλα.