ΤΙ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΧΕΤΕ;

2018-04-17

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι δέρματος, γνωρίζετε όμως ποιοι είναι αυτοί και γιατί είναι τόσο σημαντικό να αναγνωρίζουμε το τύπο της δικής μας επιδερμίδας;

Όντως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιδερμίδες, οι επιστήμονες όμως, κατάφεραν και τις ταξινόμησαν σα να λέγαμε, σε συγκεκριμένους τύπους, οι οποίοι είναι το κανονικό, το λιπαρό, το ξηρό, το ευαίσθητο και το μεικτό    (συνδυασμός ξηρού με λιπαρού δέρματος) δέρμα. Επίσης, μπορεί η επιδερμίδα μας να αλλάξει όψη από πολλούς παράγοντες, όπως ηλικία, σκληρά καθαριστικά,  ορμόνες, κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή,  άγχος, έκθεση στον ήλιο και  ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλεργική αντίδραση, φαρμακευτική αγωγή, ασθένεια.

Αν θέλετε να μάθετε τί τύπο δέρματος έχετε, μπορείτε να απαντήσετε το ερωτηματολόγιό μου:

Αν τώρα γνωρίζετε τί τύπο επιδερμίδας έχετε, χρειάζεται να ξέρετε και πώς θα το φροντίζετε..τί είδους μεταχείριση χρειάζεται τώρα το δέρμα σας;

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Είστε τυχεροί, επειδή δε χρειάζεται ειδική φροντίδα το δέρμα σας. Απλή ενυδάτωση καθημερινά με ελαφρώς ενυδατικές κρέμες, τακτική χρήση αντηλιακού και θα συνεχίσει να είναι λαμπερό για πολύ καιρό!

ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Χρειάζεται καθαρισμός του δέρματος με ήπια καθαριστικά, απολέπιση δυνατή στα σημεία που εμφανίζει λιπαρότητα και πιο ήπια στις ξηρές περιοχές του. Επιλέξτε κρέμα ειδικά για το δικό σας τύπο δέρματος.

ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ενυδάτωση τακτική μες την ημέρα, με ενισχυμένες κρέμες που στοχεύουν στην απάλυνση της ξηρότητας και της ενίσχυσης της ελαστίνης και του κολλαγόνου. Να πίνετε αρκετό νερό και να αποφεύγετε τον ήλιο.

ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Συχνός καθαρισμός με ήπια σαπούνια για αφαίρεση λιπαρότητας και ρυπογόνων ουσιών. Ειδικά καλλυντικά προϊόντα που ισορροπούν τη λιπαρότητα στο δέρμα σας και καταπολεμούν την ακμή.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Να αποφεύγετε προϊόντα όπως μακιγιάζ, σαπούνια, κρέμες, καθαριστικά, αρώματα..που σας δημιουργούν ερυθρότητα, κάψιμο, κνησμό, ξηρότητα, ροδόχρους ακμή, δερματίτιδα. Επιλέξτε φυτικά καλλυντικά χωρίς τοξικά και αλλεργιογόνα συστατικά, κατάλληλα για το δικό σας ευαίσθητο δέρμα.

Τα περισσότερα καλλυντικά του εμπορίου, ακόμα και αυτά που προέρχονται από ακριβές εταιρείες απευθύνονται σε μία κατηγορία ανθρώπων με συγκεκριμένο τύπο δέρματος, όπου σίγουρα δε θα καλύψει τη δική σας επιδερμίδα και πιθανότατα θα έχετε ξοδέψει αρκετά χρήματα χωρίς κανένα όφελος. Επειδή πλέον, πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί με ό,τι αγοράζουμε, γιατί δεν έχουμε λεφτά για σπατάλη, αν χρειάζεστε την ιδανική φροντίδα για τη μοναδική επιδερμίδα σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, και εγώ θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε το δέρμα που ονειρεύεστε!


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ